If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чистил съм на бензинова Дедра в бившият сервиз "Таврия" - сега DKV на края на Искърско шосе при разклона за кв. Дим. Миленков и Бусманци. Не вярвам да има принципна разлика, слагат ги в една вана с няква течност и с микровибрации ги прочистват, като на мен това ми отне 2 дена. Иначе причината за запушването на инжекторите е безумно скъпото, но за сметка на това некачествено гориво от Нефтохима. Затова вече сипвам само на Ромпетрол.
Чистил съм на бензинова Дедра в бившият сервиз "Таврия" - сега DKV на края на Искърско шосе при разклона за кв. Дим. Миленков и Бусманци. Не вярвам да има принципна разлика, слагат ги в една вана с няква течност и с микровибрации ги прочистват, като на мен това ми отне 2 дена. Иначе причината за запушването на инжекторите е безумно скъпото, но за сметка на това некачествено гориво от Нефтохима. Затова вече сипвам само на Ромпетрол.
Браво за бензиновата, на сега виж малко за дезела нащата са по друг начин, така че изобщо не е същия принцип.
А за колегата търси от морга, защото 2000 лв са много за 5 дюзи.
Ако е една си вземи нова, но за всичките е безумие.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
чувал съм от доста хора че се слага двутактово масло в нафтата около 10гр на литър нафта.Много добре прочиствало дюзите -аз на моя кюмбет му ливнах масълце и очаквах доста да пуше но не няма никаква разлика след наливането на маслото
Инжекторите на комън-рейла най-добре се чистят с малко биодизел - съотношението да е от 25:75 (в полза на биодизела) до около 50:50. Изгаряте около 20-30 литра от тая смес и всичко свети....Цялата горивна система после е като нова.
След това обаче е добре да смените и нафтовия филтър, щото ще е задръстен.
...Но биодизела трябва да е добър - напр. от Темпо.
Е за дълбоката провинция по морето най-близката бензиностанция на Темпо е в Севлиево Нямаш ли някакви добри отзиви за друг биодизел, на друга верига?
Мерси предварително
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment